NORWESKI - KOREPETYCJE INDYWIDUALNE NA KAŻDYM POZIOMIE. ZOBACZ WIĘCEJ

Tanie gotowanie w Norwegii

Potrawy norweskie i nie tylko. Przepisy Forumowiczów. Produkty spożywcze, diety.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Anniken
Site Admin
Posty: 20714
Rejestracja: wt lut 27, 2007 1:27 pm
Lokalizacja: Vestlandet/FL
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: Anniken » pt mar 23, 2007 12:33 am

malgosia22 pisze:
Misowi jak się przyklei to się wkurzy i wszystko wyrzuci i po ekonomi :lol: :lol: :wink:

:lol: :lol:

Malgosiu, Misiu musi mocno rozgrzac patelnie przed pierwszym nalesnikiem. Ale tak mocno, i dopiero wtedy klasc tluszcz, jezeli uzywa, i zaraz polac ciasto :)

edit: Kasiu, gratuluje zakupu! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Nasturcja
Posty: 1228
Rejestracja: śr lut 28, 2007 5:03 pm
Pochwał: 1
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: Nasturcja » pt mar 23, 2007 12:34 am

Barthez, mam malenkie pytanko
Czy po ekonomicznym i tanim jedzeniu z Coppa juz swiecisz ? ;)
Dlaczego pytam?
Jak dla mnie pewne sladniki, ktore podales wlasnie z Coopa ( i tym podobnych tanszych polproduktow) sa niestety niejadalne
No chyba ze liczymy na ilosc a nie na jakosc ;)

Kukurydza Coopowska na przyklad bardziej przypomina zwir w puszce.
tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej...


forum norwegia
praca norwegia

Awatar użytkownika
Anniken
Site Admin
Posty: 20714
Rejestracja: wt lut 27, 2007 1:27 pm
Lokalizacja: Vestlandet/FL
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: Anniken » pt mar 23, 2007 12:35 am

Nasturcja pisze:
/.../ Jak dla mnie pewne sladniki, ktore podales wlasnie z Coopa ( i tym podobnych tanszych polproduktow) sa niestety niejadalne
No chyba ze liczymy na ilosc a nie na jakosc ;)

Kukurydza Coopowska na przyklad bardziej przypomina zwir w puszce.


Tez dlatego zwroc uwage, ile dodajemy przypraw :wink: :lol:

edit: W tym watku faktycznie nie stawiamy na jakosc, tylko na to, zeby sie jak najtaniej najesc, i obiadek ow przezyc :wink:
Obrazek

barthez81
Posty: 91
Rejestracja: czw mar 22, 2007 1:58 am
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: barthez81 » pt mar 23, 2007 12:35 am

pierwszy zawsze przywiera patelnia musi sie rozgrzać nie ma sily mi zawsze niewychodzi a jesli chodzi o ciasto to może babcia wie jak robic :lol: ja robie je na oko :P potem 3 dni nic nie widzę ;)
w polsce spotkalem juz gotowe ciasto nie wiem jak tu ale starczylo dolac mleka i gotowe szczyt lenistwa :P

Koniec pisania mam do zrobienia kosztorys a z wami klepie :? milo bardzo ale moze wiecej tajników zdradze kiedys przy kawie ewentualnie przy innym napoju :P

Edith
Posty: 2599
Rejestracja: śr lut 28, 2007 7:29 pm
Gender: None specified - None specified

Postautor: Edith » pt mar 23, 2007 12:37 am

Dobra, my stawiamy , ty gotujesz :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Anniken
Site Admin
Posty: 20714
Rejestracja: wt lut 27, 2007 1:27 pm
Lokalizacja: Vestlandet/FL
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Tanie gotowanie

Postautor: Anniken » pt mar 23, 2007 12:38 am

barthez81 pisze: /.../
Zaczynam niewinnie ale postaram sie kontynuowac temat i wprowadzac przepisy oczywiscie w norweskich cenach takie by byly tanie ale w norwegi... /.../

Przy kawce lub innym napoju?
Nie ma zmiluj, Kolega tutaj otworzyl instytucje taniego gotowania, i obiecal sie nia opiekowac :wink:
Pospolite ruszenie, a tu nagle dowidzenia? :lol:
Obrazek

wnuczka.rzeźnika
Posty: 7165
Rejestracja: śr lut 28, 2007 5:00 pm
Gender: None specified - None specified

Postautor: wnuczka.rzeźnika » pt mar 23, 2007 12:39 am

barthez81 pisze:
Koniec pisania mam do zrobienia kosztorys a z wami klepie :?


Kosztorys nie zając nie ucieknie :zolw:

:lol: :lol: :wink:

Smaku na te nalesniki narobiłeś :twisted: i co ?

na słodko maja być czy na ostro ? chociaż to napisz

barthez81
Posty: 91
Rejestracja: czw mar 22, 2007 1:58 am
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: barthez81 » pt mar 23, 2007 12:45 am

Ok temat jest MÓJ :twisted: będę go pieści :wink: ale teraz muszę już iść ;(
A co do nalesników to tresciwe oczywista rzecz tylko na hmm no moze nie ostro ale na pewno nie na slodko :)

Pozdrawiam i znikam kosztorys nie zając klient tez nie ale jakis taki ruchliwy że ma chyba coś z zająca :P

POZDRAWIAM :) :D

Awatar użytkownika
Anniken
Site Admin
Posty: 20714
Rejestracja: wt lut 27, 2007 1:27 pm
Lokalizacja: Vestlandet/FL
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: Anniken » pt mar 23, 2007 12:46 am

Dobranoc i dziekujemy za przepisy :D
Czekamy na wiecej :wink:
Obrazek

wnuczka.rzeźnika
Posty: 7165
Rejestracja: śr lut 28, 2007 5:00 pm
Gender: None specified - None specified

Postautor: wnuczka.rzeźnika » pt mar 23, 2007 12:50 am

Dajcie spokój od tych naszych rozmów jakoś tak zgłodniałam o 12 w nocy :strach: :strach:

Jabłko musiałam zjeść :lol: :lol: :wink:

barthez81
Posty: 91
Rejestracja: czw mar 22, 2007 1:58 am
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: barthez81 » pt mar 23, 2007 3:25 am

Niezly wynik 45postów w niespelna 5 godzin to sie nazywa wziecie :lol:

A może bym tak szkole szybkiego i taniego gotowania otworzyl :D

A co najlepsze ja tu rodzynek w cieście cóż za KULINARNY incydent :oops: :P

barthez81
Posty: 91
Rejestracja: czw mar 22, 2007 1:58 am
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Postautor: barthez81 » pt mar 23, 2007 3:41 am

Nasturcja pisze:Barthez, mam malenkie pytanko
Czy po ekonomicznym i tanim jedzeniu z Coppa juz swiecisz ? ;)
Dlaczego pytam?
Jak dla mnie pewne sladniki, ktore podales wlasnie z Coopa ( i tym podobnych tanszych polproduktow) sa niestety niejadalne
No chyba ze liczymy na ilosc a nie na jakosc ;)

Kukurydza Coopowska na przyklad bardziej przypomina zwir w puszce.

No nie przesadzajmy bo znajdę sposób na zapiekankę z trawy :wink:
Jeśli wiemy że coś jest "niejadalne" to warto dolożyc kilka koron nie jesteśmy Szkotami a polakami :lol: NIE POPADAJMY W SKRAJNOŚĆ bo równie dobrze mogli bysmy w tym temacie wstawic opis drogi w każdym ze sklepów do regalu z chinolami :roll:


Wróć do „KULINARIA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 89 gości