Komputer w Norwegii - Mam problem!

Telefon, oprogramowanie i gry komputerowe, problemy z komputerem, tv

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BarneyG
Admin
Posty: 3196
Rejestracja: wt lut 26, 2008 6:14 pm
Pochwał: 1
Lokalizacja: 3rd rock from the Sun
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: BarneyG » pn maja 07, 2012 10:35 am

Dzienks za wszystkie podpowiedzi.

To raczej nie jest brak pamieci (4GB powinno wystarczyc ;) ) ani brak miejsca na dysku poniewaz to sie dzieje podczas ladowania BIOS - wiec zanim dojdzie do WinDOSa lub Ubuntu (czasami odlacza w GRUB).

Zepsuty modul pamieci? Przedzej lamalby sie w trakcie uzywania (BSoD) - czego nie robi.

Zastaniawialem sie na czujnikiem ciepla (wiatrak dziala). Jesli komp mysli, ze jest mu za goraco, to poprostu wylacza zasilanie i czarny ekran... ale w trakcie uzytkowania temperatura lezy ok. 40C czyli normalnie...
Polak gorszego sortu

Awatar użytkownika
os-support
Support
Posty: 167
Rejestracja: wt sie 24, 2010 12:58 pm
Lokalizacja: Ski, Follo
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: os-support » wt maja 08, 2012 1:18 pm

Spróbuj odpalać z/bez bateri z/bez zasilacza, ale raczej śrubokręt w rękę i poszukaj spalonych modułów na płycie w okolicach zasilania.

Awatar użytkownika
Leszek
Posty: 156
Rejestracja: wt mar 06, 2007 6:16 pm
Lokalizacja: lokalna
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Leszek » wt maja 08, 2012 1:40 pm

Czy to HP Pavilion?
Jesli tak, to moze plaska rurka odprowadzajaca cieplo nie dotyka do procesora grafiki, natomiast kontakt z CPU jest dobry i on sie nie grzeje.
Strasznie badziewiaste jest to chlodzenie w Pavilionach :(

PS:
Ups, dopiero teraz zobaczylem, ze to nie HP. Tym nie mniej, problem moze byc podobny.
En sosialist er enten en kjeltring, eller en idiot.

Awatar użytkownika
BarneyG
Admin
Posty: 3196
Rejestracja: wt lut 26, 2008 6:14 pm
Pochwał: 1
Lokalizacja: 3rd rock from the Sun
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: BarneyG » wt maja 08, 2012 8:34 pm

Dzieki za WSZYSTKIE podpowiedzi :ok: :mrgreen:

Spalonych modulow raczej nie widzialem. Rurka odprowadzajaca cieplo dziala.
Z/bez baterii jest to samo: odpalam kompa, wirnik sie wlacza, po chwili przestaje (robi calkowity stop) i w pewnym momencie ... klik i czarny ekran, jakbym bez baterii odlaczyl od zasilania (lub odwrotnie).

Kiedy udaje sie go odpalic (o ile pamietam) wirnik chodzil caly czas tak jak potrzeba - raz szybciej, raz wolniej, w kazdym razie nie wydaje mi sie by w ogole zatrzymywal.

Czyli pada z braku chlodzenia? A co steruje wiatrakiem?
Polak gorszego sortu

Awatar użytkownika
rautha
Posty: 1
Rejestracja: czw maja 10, 2012 12:30 pm
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: rautha » czw maja 10, 2012 12:54 pm

Być może jest to wina płyty. Osobiście oddałbym do serwisu bo szkoda maltretować sprzęt, a widać, że bez dokładniejszych oględzin się nie obejdzie.

Awatar użytkownika
KARRRAMBA
Posty: 8007
Rejestracja: wt paź 09, 2007 12:03 am
Pochwał: 1
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: KARRRAMBA » śr cze 27, 2012 7:27 pm

KABEL DO INTERNETU?
JAKIES POWAZNE ROZNICE CO DO JAKOSCI?
OBECNIE MAM Z BILTEMY I NIE WIDZE ROZNICY

Awatar użytkownika
Cyber
Posty: 156
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 3:54 pm
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Cyber » czw cze 28, 2012 8:02 am

KARRRAMBA - do kilku metrów długości raczej nie ma różnicy. Nawet w przypadku sieci 1 GigE (pod warunkiem, że jest to skrętka kategorii 5E lub wyższej). Z kolei, jeśli potrzebujesz dłuższych kabli, to zalecałbym coś lepszego od "Made for Biltema". Osobiście, srogo zawiodłem się na kablu koncentrycznym z tego sklepu.

Nowy1602
Posty: 164
Rejestracja: sob lip 05, 2008 5:46 pm
Lokalizacja: Oslo / Lorenskog
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Nowy1602 » sob lip 28, 2012 3:03 pm

Kupilem laptopa z systemem OEM (jak wiekszosc sprzedawanych teraz w sklepach), wgralem pouzywalem, znudzil sie, dlatego skusilem sie na aktualizacje do 8 Release Preview, calkiem wporzo sie to ksztalci, swietne pod katem uzytkownikow ktorzy chcieliby uzywac jednostki centralnej podlaczonej do tv jako domowe centrum multimedialne!!

Chcialem tylko zapytac czy ma ktos win 7 najlepiej Home premium bo do tego mam klucz, zgralbym sobie i oddal. Tak się składa, ze nie zdarzyłem zrobić backupu.

Awatar użytkownika
Cyber
Posty: 156
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 3:54 pm
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Cyber » śr sie 01, 2012 10:15 am

Nowy1602 - poszukaj w sieci. Na pewno znajdziesz. Od siebie dodam, że najlepiej byłoby znaleźć kopię nośnika OEM od producenta Twojego komputera.

Nowy1602
Posty: 164
Rejestracja: sob lip 05, 2008 5:46 pm
Lokalizacja: Oslo / Lorenskog
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Nowy1602 » śr sie 01, 2012 12:44 pm

Pobrałem już z neta, nie wiem co to jest ale sprawdzę. Musze ogarnąć jeszcze znaki na norweskiej klawiaturze bo jest coś poprzestawiane i wtedy można będzie spokojnie używać.

Marzenaaa
Posty: 1
Rejestracja: pn paź 29, 2012 11:30 am
Gender: None specified - None specified

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: Marzenaaa » pn paź 29, 2012 11:33 am

Czyli google rules...

Awatar użytkownika
KARRRAMBA
Posty: 8007
Rejestracja: wt paź 09, 2007 12:03 am
Pochwał: 1
Gender: None specified - None specified
Kontaktowanie:

Re: Komputer w Norwegii - Mam problem!

Postautor: KARRRAMBA » pn sty 21, 2013 9:28 pm

i pozegnalem druga drukarke atramentowke tak to sie chyba mowi i co teraz......
nie kupowac wiecej atramentowki?


Wróć do „KOMPUTER, INTERNET, TELEFON, TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 68 gości