Pies w Norwegii, poradnik - zdrowie, opieka i wychowanie
Moderator: Moderatorzy
- małgosia31
Re: Pies w Norwegii, poradnik - zdrowie, opieka i wychowanie
ceny duuuuuzo wyzsze royal canin steril dla kotow 50 koron wiecej niz w zoologicznym, 9 kg kattesand za 150 kr
, ja polecam zooplus.no maja siec sklepo w calej europie, wg mnie najbardziej przystepne ceny, duzo promocji.

Pozdrawiamy partie komunistyczne awangardę walczących o lepsze życie, demokrację pokój i socjalizm
- Anniken
- Site Admin
- Kontaktowanie:
Dzieki, malgosia, tez mialam wrazenie, ze te ceny troche porazajace nawet na Norwegie.
Jak spojrzalam na ceny Orijen, to mi sie grzywka podniosla.
Przepraszam, ze w watku o psach to wrzucilam na szybko, tam przeciez sa produkty dla calego zwierzynca.
Jak spojrzalam na ceny Orijen, to mi sie grzywka podniosla.
Przepraszam, ze w watku o psach to wrzucilam na szybko, tam przeciez sa produkty dla calego zwierzynca.
- kasia86ka
Witam, orientuje się ktoś jakie są koszta wyrobienia paszportu dla psa w Norwegii? I ogólnie jakie są mniej więcej koszta powiedzmy roczne (szczepionki itp) utrzymania takiego psa?
Paszport kosztuje mniej niż najniższa (legalna) stawka za godzinę. Kilka lat temu płaciłam 100 kr. Co do szczepień to wścieklizna (rabievaksine) kilka stów, ale dotyczy tylko psów wyjeżdżających zagranicę, bo w NO nie ma wścieklizny a co za tym idzie obowiązku szczepienia przeciwko niej. Reszta szczepień jest zalecana a nie obowiązkowa, co w praktyce oznacza, że ludzie szczepią szczeniaki i młode psy, a potem często dają spokój.
Przy podróżach zagranicę obowiązkowe jest odrobaczenie środkiem zwalczającym tasiemca lisiego i to musi być wbite w paszport przez weta. I teraz - najtaniej jest kupić Drontal Plus w Polsce i tylko podać przy weterynarzu tutaj. Acz ja mam ze swoim taki układ, że podaję w domu, a on potem podbija mi paszport. Kwestia zaufania. Niemniej w PL paczka Drontalu Plus kosztuje ze 30kr, a tu z wizytą trzeba zapłacić kilka stów.
Przy podróżach zagranicę obowiązkowe jest odrobaczenie środkiem zwalczającym tasiemca lisiego i to musi być wbite w paszport przez weta. I teraz - najtaniej jest kupić Drontal Plus w Polsce i tylko podać przy weterynarzu tutaj. Acz ja mam ze swoim taki układ, że podaję w domu, a on potem podbija mi paszport. Kwestia zaufania. Niemniej w PL paczka Drontalu Plus kosztuje ze 30kr, a tu z wizytą trzeba zapłacić kilka stów.
- małgosia31
A ja znalazlam jeszcze tanszy nettbutikk z karma i roznymi innymi rzeczami dla futrzakow , uwazam ze jest najtanszy ze wszystkich nettbutikow. i zeby nie bylo ze reklamuje bo nie ale pomagam w tanich zakupach
http://www.zoopermarked.no/ , i dowoza pod drzwi
wszystkie ceny zwieraja momsy i tolle. Dzis pierwsze zamowienie zrobilam. Catsan tanszy o 20 kr niz na zooplusie i o 25 niz w meny. Wiadomo kibelek trzeba zmieniac wiec oplaca sie zamowic kilka paczek. Korytko tez ma w cenach nizszych niz zooplus, szczegolnie skupialam sie na royal canin mokrym i suchym. Do tego duuuuzy wybor.

Pozdrawiamy partie komunistyczne awangardę walczących o lepsze życie, demokrację pokój i socjalizm
- puddle
- Pochwał: 1
Uuu Malgosia - ceny jak dla mnie rewelacja - ja za mokre RC dla mojego futrzaka place 169kr a tu 124
Ide robic zapasy
Szkoda tylk oze nie maja Almo Nature 

"Nadzieje na jutro są atrakcyjne, póki dziś nie stało się wczoraj. " W.F.